Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΕΛ | Είναι σημαντικός ο Γιαννιώτας (;)


Ο πρωταγωνιστής του παρακάτω άρθρου αποτελεί την βιτρίνα του ΑΠΟΕΛ. Είναι όμως θετικό το πρόσημο όταν φεύγει για δεύτερη φορά στα αποδυτήρια;



Παρακολουθώντας το καταλυτικής σημασίας παιχνίδι ΑΠΟΕΛ - Κοπεγχάγη (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ) από λατινοαμερικάνικη μετάδοση, έβγαλα ορισμένα συμπεράσματα. Οι δύο σχολιαστές αντέδρασαν με εντυπωσιασμό κατά τις πρώτες επαφές του Γιαννιώτα με την μπάλα, όπως αντιστοίχως είχα νιώσει την πρώτη φορά που τον είδα με την φανέλα του Άρη. Το αίσθημα σου αυτό σε γεμίζει προσδοκίες για την συνέχεια που ωστόσο διαψεύδονται παταγωδώς. 

Ο Γιαννιώτας προσδίδει φαντασία στην ομάδα που αγωνίζεται, κάτι που έκανε αίσθηση και στους λατινοαμερικάνους σχολιαστές του καναλιού FOX οι οποίοι ζητούσαν επίμονα από τους τηλεθεατές να επικεντρωθούν στο ταλέντο του έλληνα εξτρέμ. Στην πορεία όμως και όσο έβλεπαν πως ο ΑΠΟΕΛ δεν ρισκάρει για την πρόκριση, άρχισαν να ρίχνουν κατά βάση τις ευθύνες στον παίκτη που προηγουμένως επιδοκίμαζαν. Η αποφυγή του να σεντράρει προς την μεγάλη περιοχή (προτιμώντας να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του), δεν άρεσε καθόλου στους δύο ποδοσφαιρόφιλους.

Το κακό σκεπτικό του Γιαννιώτα είχε για λίγο κοπάσει στην Αστέρα Τρίπολης όπου δεν ήταν το αστέρι της ομάδας και φυσικά σε καμία περίπτωση αναντικατάστατος. Ένας μεγάλος αριθμός λατινοαμερικάνων με όρεξη για καριέρα στην Ευρώπη δεν θα άφηνε τον Γιαννιώτα να επισκιάσει ολόκληρο το ρόστερ. Ο Γιαννιώτας κατάφερε να κερδίσει στην ενδεκάδα τον Νίκο Φερνάντεζ αφού ο Βεργέτης έβλεπε πως προσέφερε τόσο ποιότητα όσο και ουσία στην ομάδα βοηθώντας τον Χερόνιμο Μπαράλες να βγει πρώτος σκόρερ στην Σούπερλιγκ.


Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι υπερ - ευχαριστημένη από την μέχρι τώρα απόδοση του Γιαννιώτα στην Κύπρο. Με αυτό το σκεπτικό προέβη και στην απόκτηση του Φακούντο Μπερτόλιο ο οποίος παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία (καλά και κακά) με τον Γιαννιώτα. Η ποιότητα στην ομάδα θα ανέβει κατακόρυφα, σε μία ομάδα, όμως, που θα χρειάζεται να παίζει με δύο μπάλες ποδόσφαιρο...


Οι καλές στιγμές του Μπερτόλιο με τον Αστέρα Τρίπολης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου