Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Euro 2016 | Τα κλειδιά της Αλβανίας στον Κάτσε (ανάλυση + video)


Το τελευταίο παιχνίδι του Κάτσε με τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως ήδη έχει γίνει. Ηγετικό ρόλο του δίνει ο Τζιάνι Ντι Μπιάσι.



Έναν απρόσμενο συμπαραστάτη βρίσκει ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Ιταλού προπονητή που φαίνεται (βάσει των φιλικών) πως ποντάρει πολλά στον Κάτσε ενόψει Euro. 

Μπορεί η πορεία του Κάτσε με το εθνόσημο να μην χαρακτηριζόταν από συνεχή παρουσία στην ενδεκάδα, όμως, φαίνεται πως τα προκριματικά δεν επηρεάζουν άμεσα την σύνθεση της τελικής φάσης.

Ο Κάτσε αναμένεται να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της άμυνας με το κέντρο ενώ όταν η μπάλα δεν βρίσκεται στα πόδια του, τότε θα προσπαθεί να συνδράμει μόνο με την φυσική του παρουσία. Στο παιχνίδι της Αλβανίας με την Ουκρανία φάνηκε πως ο Κάτσε ζητούσε επίμονα την μπάλα (όταν οι αντίπαλοι πίεζαν) προκειμένου να δημιουργήσει χώρο στους συμπαίκτες του, αποτελώντας ουσιαστικά το δόλωμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα:



Επίσης, ο Κάτσε έχει αναλάβει όλα τα στημένα της ομάδας, τόσο τα κόρνερ όσο και τα φάουλ, κάτι που αποδεικνύει πως θα είναι αναντικατάστατος.

Ο Κάτσε θα είναι βαρόμετρο για την Αλβανία όταν θα χρειάζεται μια γρήγορη και αποτελεσματική πάσα για να "σωθεί" η άμυνα.

Οι ελπίδες πρόκρισης δεν είναι πολλές απέναντι σε Γαλλία, Ελβετία (τα φαβορί του πρώτου ομίλου) και Ρουμανία.

Ωστόσο, ο Κάτσε προβλέπεται να παίξει και στα τρία παιχνίδια του πρώτου ομίλου. Ως αποτέλεσμα, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα αφού κάθε επαφή με την μπάλα έχει διαφορετική αξία σε μια τέτοια διοργάνωση. Μια εξαιρετική ευκαιρία τόσο για τον Κάτσε όσο και τον Ρόμπερτ Μακ που το αντίο του στον ΠΑΟΚ έχει ήδη προαναγγελθεί.

Η εμφάνιση του Κάτσε στο παιχνίδι Αλβανία - Ουκρανία:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου