Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Θα μεγαλώσει η λίστα;

Ο Μοουρίνιο μπορεί να δήλωσε πως ελέγχει την κατάσταση, κατά την άφιξή του στην Πορτογαλία,ωστόσο,στην γείτονα χώρα έχει ξεσπάσει πόλεμος για το αν πρέπει να συνεχίσει η Ρεάλ με τον Special One στον πάγκο. ''Προσπαθώ να φτιάχνω την καλύτερη ενδεκάδα για κάθε παιχνίδι'' ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του,επιδιώκοντας έτσι να αποκρύψει την ένταση που επικρατεί στα αποδυτήρια των μερένχες.

4 χρόνια πέρασαν και κανένας δεν τόλμησε να αφήσει τον Ίκερ Κασίγιας στον πάγκο. Λόγω φόρμας,λόγω επιρροής στην κερκίδα; Είτε με τον έναν είτε με τον άλλο παράγοντα,ο Κασίγιας έπαιρνε κάθε βδομάδα φανέλα βασικού. Από τις 11 Μαϊου του 2008 είχε να μη συμβεί κάτι ανάλογο, σε ένα ματς Σαραγόσα 2-2 Ρεάλ Μαδρίτης. Το σύμβολο της ομάδας δημιούργησε ένα στρατόπεδο ενάντιο στις οδηγίες του Μοουρίνιο,κάτι που δεν εκτίμησε και πολύ ο Πορτογάλος. Η αιτία για την ανάδυση αυτής της υπο-ομάδας ήταν η σκληρή κριτική και όχι η υποστήριξη των ποδοσφαιριστών στις συνεντεύξεις Τύπου.

Η Ρεάλ βλέπει με τα κιάλια την πρωτοπόρο Μπάρτσα,οι φήμες οργιάζουν για προσέγγιση του Μοουρίνιο από την Παρί Σεν Ζερμαίν και έτσι έχει προκληθεί ένα...μπάχαλο στο εσωτερικό του κλαμπ. Από ότι φαίνεται ο έμπειρος προπονητής θα πεθάνει πολεμώντας και εμμένοντας στις αξίες που τον συνοδεύουν τόσα χρόνια. Θα παραμείνει μονάρχης στην ομάδα μέχρι ο Φλορεντίνο Πέρεθ σταματήσει να τον πιστεύει. Ο πρόεδρος πήρε πάντως θέση για τα γεγονότα λέγοντας: ''Η ένταση δεν είναι καλή''. Λιτός αλλά παράλληλα και πολύ ουσιαστικός.

Από την πλευρά του ο Κασίγιας μίλησε για το συμβάν όντας διπλωματικός... ''Ο Μοουρίνιο δεν μου είπε τίποτα,αλλά όπως όταν παίζεις δεν δικαιολογείται,έτσι δεν δικαιολογείται και όταν δεν παίζεις''. Επιπρόσθετα, είπε: ''με βλέπω καλά,όμως αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής και πρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του''.

Η καρέκλα του Κασίγιας στην ομάδα τρίζει. Αλλά ποιοι είναι αυτοί που δεν τη γλίτωσαν από τον πρώην τεχνικό της Ίντερ; Ανατρέχοντας στην θητεία του Μοουρίνιο στους μερένχες,φαίνεται ξεκάθαρα πως ο πορτογάλος ''παίρνει κεφάλια'' όταν κάτι δεν του κάνει κλικ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύγκρουσή του με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο γάλλος σταρ είχε αναλάβει χρέη αθλητικού διευθυντή στην ομάδα αλλά ο Μοουρίνιο δεν έπαιρνε αυτά που ανέμενε από εκείνον. Στα μάτια του ο Ζιντάν ήταν ''υποτονικός'' στο έργο του. Ο τεχνικός των μερένχες έψαχνε κάποιον που ''θα την λέει'' στους κακούς διαιτητές,έψαχνε κάποιον ''χειρότερο'' από τον ίδιο. Ο Ζιντάν αποχώρησε από το πόστο του τον Ιούλιο του 2012.

Όσον αφορά την αποχώρηση Βαλντάνο,εκεί υπάρχει πιο πολύ ''ψωμί''. Ένα χρόνο και δύο μήνες νωρίτερα,ο Χόρχε Βαλντάνο άνοιξε την πόρτα της φυγής από το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Μοουρίνιο κατάφερε να κερδίσει την μάχη καταλαμβάνοντας σαν λέων ακόμα μεγαλύτερη μερίδα στην πίτα των αρμοδιοτήτων. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε δηλώσει: ''Υπήρχαν δύο άτομα που γέμιζαν έναν ρόλο στο αθλητικό κομμάτι μεταξύ των οποίων δεν υπήρχε κατανόηση. Αποφεύγοντας αυτό το γεγονός δεν είναι πρακτικό για κανέναν''. Μάλιστα, ο Μοουρίνιο είχε κατηγορήσει τον Βαλντάνο για τα πολλά λεφτά που ξοδεύτηκαν για τις αγορές του Κεντίρα και του Εζίλ. Για τον Κεντίρα ο πορτογάλος ανέφερε πως: ''Δεν ήξερε πως ο Κεντίρα είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και ότι θα μπορούσε να έρθει σε μας πολύ φθηνότερα''. Ενώ για τον Εζίλ είπε: ''Ούτε ήταν γνωστό ότι ο Εζίλ είχε προβλήματα με την Βέρντερ Βρέμης. Πληρώσαμε 15 εκατομμύρια ευρώ''. Ο Βαλντάνο σε δηλώσεις του μίλησε για στρατόπεδα στην Ρεάλ,κατά την απομάκρυνσή του από την ομάδα. ''Πάντα σεβόμουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Ποτέ δεν μετέτρεψα την ομάδα σε στρατόπεδο. Πάντα έβαζα την θέση μου ως γενικός διευθυντής μπροστά από αυτό που είμαι και πάντα απέφευγα να εμπλέκομαι σε αυτή τη μάχη''. Τα λόγια,κομμάτια...

Ανάμεσα στις απώλειες που πέρασαν στα ''ψιλά'' είναι ο γιατρός του σωματείου Ερνάντεθ και ο μάγειρας Τσέτσου. Ο πρώτος είχε συμπληρώσει 10 ολόκληρα χρόνια στο κλαμπ ενώ ο δεύτερος τέσσερα.


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012



Μόνο τυχαία δεν βρίσκονται οι ροχιμπλάνκος στην δεύτερη θέση της Λα Λίγα. Το κατόρθωμα τους μεγάλο αφού έχουν εκτοπίσει την μισητή αντίπαλο τους Ρεάλ Μαδρίτης και τους χωρίζουν μόλις 6 βαθμοί από την πρωτοπόρο Μπάρτσα. Το αν θα κατορθώσουν να κρατηθούν τόσο ψηλά είναι άξιο προσοχής αλλά η πορεία τους μέχρι στιγμής αξίζει πολλά μπράβο.

Κάποιος κακεντρεχής θα λεγε ότι η Ατλέτικο ξεπερνάει την Ρεάλ στη βαθμολογία επειδή οι μερένχες ήταν εκείνοι που τους έδωσαν το δικαίωμα λόγω της κακής εκκίνησής τους στο πρωτάθλημα. Όχι. Η ομάδα του ''Τσόλο'' Σιμεόνε σίγουρα επωφελήθηκε από την κάμψη της συμπολίτισσας της αλλά η σκληρή δουλειά και η εξαιρετική φυσική κατάστασή της είναι το μυστικό της.

Το ποδόσφαιρο που παίζει η Ατλέτικο είναι χάρμα οφθαλμών. Όλοι τρέχουν,όλοι μαρκάρουν,όλοι επιτίθενται. Τα μπακς στις επιθέσεις λειτουργούν σαν χαφ,τα σέντερ μπακς ανεβαίνουν στο κέντρο. Στις άμυνες Φαλκάο και Ντιέγκο Κόστα πρεσάρουν με κάθε τους δύναμη λες και αν χάσουν την μπάλα η ομάδα τους θα δεχτεί γκολ. Όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Μεγάλο μερίδιο στην φετινή επιτυχία έχει πέρα από τον Φαλκάο,των 5 γκολ κόντρα στην Ντεπορτίβο λα Κορούνια(πάνω από μια δεκαετία είχε να σκοράρει παίχτης αυτό τον αριθμό τερμάτων σε ένα ματς στην Λα Λίγα), και ο βραζιλιάνος Ντιέγκο Κόστα. Την σεζόν που διανύουμε ο 24χρονος μοιάζει αναγεννημένος. Από εκεί που όλοι τον είχαν στην μπάντα,ο περσινός δανεισμός του στην Ράγιο Βαγιεκάνο τον έφερε ξανά στο προσκήνιο. Εκεί σκόραρε 10 γκολ σε 16 εμφανίσεις και έτσι τράβηξε την προσοχή του Σιμεόνε που παίρνει μέχρι στιγμής το 300% από τον ποδοσφαιριστή του. Ο Κόστα έχει εξελιχθεί σε πολυεργαλείο και αυτό του έχει αποφέρει φανέλα βασικού. Χωράει στο ίδιο σύστημα με τον Φαλκάο,έχοντας υποστηρικτικό ρόλο. Είναι ο αφανής ήρωας της υπόθεσης. Παράλληλα, είναι η καλύτερη εναλλακτική για να αντικαταστήσει τον κολομβιανό. Μπορεί να καλύψει με άνεση την θέση του φορ,πράγμα που έκανε στο παιχνίδι κυπέλλου με την Χετάφε όπου σκόραρε και δύο γκολ. Με λίγα λόγια,είναι το παιδί για όλες τις δουλειές.

Εντάξει,όσον αφορά τον Φαλκάο,δεν συμβαίνει κάτι το παράδοξο,απλά γίνεται το αναμενόμενο. Μιλάμε για μία μηχανή των γκολ,για έναν παίχτη που σκοράρει στατιστικά ένα τέρμα ανά δύο ματς σε εθνική και επαγγελματικό σύλλογο. Είναι εγγύηση,όχι μόνο τώρα αλλά το όνομα του το είχε ήδη φτιάξει από την Ρίβερ Πλέιτ όπου λατρεύτηκε από τους οπαδούς των μιγιονάριος. Το σόου του συνεχίστηκε στην Πόρτο. Έχει παίξει μόνο σε τρεις ομάδες αλλά και στις τρεις αποτέλεσε ίνδαλμα. Μελετημένες κινήσεις στην καριέρα του,χωρίς να βιάζεται για το επόμενο βήμα. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι ανήκει ίσως στη μεγαλύτερη εταιρεία μάνατζμεντ στον κόσμο,στην Gestifute. Ατζέντης σε αυτήν είναι ο Ζορζ Μέντες που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την διαχείριση των δικαιωμάτων του Κριστιάνο Ρονάλντο,του Νάνι και του Πέπε. Ο Φαλκάο πάντα φεύγει με ψηλά το κεφάλι.

Στην Ατλέτικο,πάντως,πίσω από τα γκολ του Φαλκάο κρύβονται πολλά χιλιόμετρα. Αντριάν,Κόκε και Αρντά δεν σταματάνε να τρέχουν προκειμένου να τροφοδοτήσουν τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος. Συνέχεια ψάχνουν την κάθετη μπαλιά,που όσο προβλέψιμο κι αν ακούγεται,είναι ο τρόπος που εκτίθενται οι αντίπαλες άμυνες. Όλο το παιχνίδι της ομάδας στηρίζεται σε αυτό. Αντριάν και Κόκε είναι επιθετικοί χαφ που ξέρουν πότε θα πασάρουν και πότε θα σουτάρουν και προκαλούν με την ταχύτητά τους μεγάλα προβλήματα στα σέντερ μπακς. Σχετικά με τον Αρντά,ο τούρκος συνεχίζει στο δρόμο προς τη δόξα μετά από την άκρως πετυχημένη θητεία του στην Γαλατάσαραϊ,σωματείο που τον ανέδειξε. Ο Αρντά είναι ένας εργάτης στο χώρο του κέντρου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πανταχού παρών και ταυτόχρονα ιθύνων νους της ομάδας.

Επιπρόσθετα,τα εύσημα πρέπει να δοθούν πέρα από μπροστά και στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του συλλόγου. Μπορεί το έργο τους να φαίνεται εύκολο αλλά αυτό που χρειάζεται να τονιστεί είναι το ότι οι ίδιοι το κάνουν να μοιάζει εύκολο. Γοδίν και Μιράντα έχουν στήσει ένα σινικό τοίχος στην άμυνα. Κύρια χαρακτηριστικά τους; Η ψυχραιμία και η ομοιογένεια. Δεν παρατάνε τα όπλα και ο ένας αλληλοσυμπληρώνει τον άλλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας είναι φυσικά ο προπονητής της,Διέγο Σιμεόνε. Είναι εκείνος που έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα,αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον Γρεγόριο Μανθάνο. Παρά το ότι είχε μία καθοδική πορεία στην εξέλιξη του ως μάνατζερ, η Ατλέτικο του έδωσε το κλειδί του Βιθέντε Καλδερόν. Τον εμπιστεύτηκε βάση του τίτλου που ο Σιμεόνε κατέκτησε με την Εστουδιάντες. Πίστεψε στις δυνατότητές του,τον τίμησε και εκείνος την τιμάει με τα αποτελέσματα που φέρνει. Η εκτίμηση φέρνει και καλύτερη παραγωγικότητα, πράγμα που συμβαίνει τόσο στην περίπτωση του Σιμεόνε όσο και στις περιπτώσεις των Κόστα και Κουρτουά(που θα έμενε στην σκιά του Τσεχ αν δεν έφευγε από την Τσέλσι). Έξυπνες κινήσεις από την διοίκηση Σερέζο και έτσι η ομάδα κοιτάει ψηλά.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Όμορφο ποδόσφαιρο από την Μπορντό! Μπορντό 2-0 Νιουκάσλ.

Εύκολο βράδυ είχε η Μπορντό στο γήπεδο της την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η Νιουκάσλ έχασε με κατεβασμένα τα χέρια και αποτέλεσε την πρώτη αγγλική ομάδα που έχασε από τους Γιρονδίνους. Με το 2-0 της η Μπορντό προέβαλλε την αξία της και κέρδισε συνολικά 13 βαθμούς στο γκρουπ της,ένας άκρως ικανοποιητικός αριθμός.

Οι καρακάξες είχαν πρόβλημα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα στην δημιουργία. Συχνά προέβαιναν σε γιόμες,κάτι που γινόταν κατά βάση από τα μπακς της. Στο πρώτο μαρκάρισμα οι αμυντικοί τα χαναν και μαζί χανόταν εύκολα και η μπάλα. Ο Σέιν Φέργκιουσον έδειξε την απειρία του μη βοηθώντας την ομάδα του στην ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά, ο Ταβερνιέρ έκανε εύκολα και ανούσια φάουλ. Επίσης,έλειπε το πάθος από την ομάδα του Πάρντιου ο οποίος δεν είχε plan b ή αν είχε δεν το εφήρμοσε. Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα το ματς για τους φιλοξενούμενους. Σε κακή μέρα βρέθηκαν επίσης οι δύο Αμεόμπι. Ο Σάμι ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του ενώ ο Σόλα φαινόταν πολύ βαρύς για να ξεγελάσει το εκπληκτικό στο ματς αμυντικό δίδυμο Μαράνζ και Πλανούς. Ο Μπιγκιριμάνα,19 χρονών παρακαλώ,ξεχώρισε αφού ήταν ένας παίχτης που έτρεχε non-stop και μάρκαρε με τρομερό ποδοσφαιρικό εγωισμό. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το δεύτερο γκολ που προήλθε από λάθος του Γουίλιαμσον ίσως να κρύβει και ένα αστείο παρασκήνιο. Στο 73' μπήκε το γκολ ενώ λίγο πριν είχε σηκωθεί από τον πάγκο ο Κολοτσίνι για να αντικαταστήσει τον άγγλο αμυντικό. Πιθανώς,να το πήρε είδηση ο Γουίλιαμσον και να σάστισε στο ενδεχόμενο αλλαγής.
Στο απέναντι στρατόπεδο,μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιαμπατέ των δύο γκολ. Φονικό όπλο για την ομάδα του που έβγαλε από την μύγα ξύγκι. Κλασσικός φορ περιοχής,μονοδιάστατος αλλά γκολτζής. Σπανίζει αυτό το είδος. Συμπαραστάτες στον αγώνα του προς την δόξα ήταν ο Μπελιόν,που έκανε την ασσίστ για το πρώτο γκολ και ο Μπεν Καλφάλα(του οποίου,βέβαια,η απόδοση έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος). Όλοι δούλευαν για τον Ντιαμπατέ με το σύστημα να τον βοηθάει. Μπελιόν και Σαϊβέ κινούνται περιφερειακά και είναι οι παίχτες που με την τεχνική τους θα φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή. Τα εύσημα,επίσης,πρέπει να δοθούν στον ιθύνοντα νου Σέρτιτς και στον Πλανούς ο οποίος εξαφάνισε τον Ρέιντζερ. Η Μπορντό έσκιζε στο γήπεδο και οι οπαδοί της σίγουρα έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Πολύ στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα να ξεκινάει όμορφα από τα μπακς και να πηγαίνει μετά ομαλά στα εξτρέμς ή στον Μπεν Καλφάλα.




Η άνευρη Λιλ... Λιλ 0-1 Βαλένθια.

Ο Τζόνας ήταν και πάλι ο δήμιος της Λιλ. Μπορεί να μην έκανε κάτι άλλο σπουδαίο πέρα από το γκολ αλλά το τέρμα του αποδείχτηκε χρυσάφι καθώς ήταν το μοναδικό του ματς. Έτσι πέτυχε το τρίτο του γκολ κόντρα στους Γάλλους αφού είχε σκοράρει άλλες δυο φορές στο εντός έδρας 2-0 της ομάδας του τον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βαλένθια κέρδισε υπό το βλέμμα υπηρεσιακού προπονητή,του Σαλβαδόρ Γκονζάλεθ,ενώ την θέση αναμένεται να αναλάβει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Βαλένθια δεν ήταν καλύτερη της αντιπάλου της στο ματς. Απλά έπαιξε χωρίς άγχος και πίεση,στοιχεία που είχαν καταβάλει την Λιλ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα αλλά το καθαρό μυαλό έλειπε από την ομάδα. Οι Ισπανοί πήγαν κόντρα στην εξέλιξη του ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 36' μετά από αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι από τα Σκόπια. Ο Τζόνας το κέρδισε και ο Τζόνας το εκτέλεσε,εύστοχα.

Η Λιλ πονούσε τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο στα επιθετικά χαφ. Ο Καλού που μοιάζει αγνώριστος δεν μπορεί να σηκώσει προς το παρόν την ευθύνη που άφησε ο Αζάρ. Άκουσε πολύ γιούχα από τον κόσμο και δικαιολογημένα. Ούτε ο Ροδελίν,με τον οποίο άλλαζαν πλευρές,βοήθησε και πολύ και αποτέλεσε εύκολο θύμα των φιλοξενούμενων μπακς. Επίσης, λίγες μπαλιές έφταναν στα πόδια του φορ της ομάδας,Μπρούνο, ο οποίος είχε έναν άχαρο ρόλο στο παιχνίδι μέχρι να αντικατασταθεί από τον Ρου. Ο Μπαλμόντ ήταν ένας παίχτης που ξεχώρισε για το γαλλικό κλαμπ,ειδικά στο πρώτο μέρος,με καλές κοντινές πάσες και καλά τρεξίματα. Ο 32χρονος μέσος φαίνεται πως περνάει την δεύτερη νιότη του και με βάση την διάθεση του εύκολα θα χαρακτηριζόταν ''αειθαλής'' ποδοσφαιριστής. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρθία άλλαξε στο παιχνίδι τρεις φορές αρχηγό αφού πρώτα έγινε αλλαγή ο Μαβούμπα που έδωσε το περιβραχιόνιο στον Μπαλμόντ ο οποίος πέρασε με την σειρά του εκτός γηπέδου χρίζοντας για λίγα λεπτά αρχηγό τον Μπερία. Μπερία και Ντινιέ,δεξί και αριστερό μπακ,παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της Λιλ. Η σημαντικότερη φάση για την ομάδα ήρθε στο 89' μετά από κεφαλιά του Ρου την οποία απέκρουσε ενστικτωδώς ο Γουαϊτα.

Όσον αφορά την Βαλένθια,οι φιλοξενούμενοι έκαναν συχνά λάθη,κυρίως στο χώρο του κέντρου. Πονούσαν πολύ στο πεδίο δράσης των Αλμπέλδα και Τίνο Κόστα οι οποίοι έχαναν τις μονομαχίες και εξέθεταν ουκ ολίγες φορές την άμυνα. Η Βαλένθια δεν έπαιξε μπαλάρα απλά μετέτρεψε την πιο σημαντική της φάση σε γκολ. Επιπρόσθετα,δεν φάνηκε από τις πτέρυγες με τους Γουαρδάδο και Φεγκουλί,ειδικά ο δεύτερος,να βρίσκονται σε κακή μέρα. Ελάχιστες πρωτοβουλίες που πήραν στέφθηκαν από επιτυχία και αυτό είχε σαν συνέπεια να μην πηγαίνουν βοήθειες στον Βαλδές ο οποίος έπαιζε με πάθος. Μάρκαρε,κυνηγούσε την μπάλα,δηλαδή προσπαθούσε να εξασφαλίσει αυτά που δεν του παρείχαν οι συμπαίκτες του. Πολλές φορές γυρνούσε πιο πίσω και από τον Τζόνας,γυρνώντας μάλιστα και πίσω από την γραμμή του κέντρου. Ο Σισοκό είναι παίχτης-κλειδί για την Βαλένθια αφού είναι ένας μπακ που καλύπτει πολλά μα πολλά χιλιόμετρα στα αριστερά και από την απόδοσή του κρίνονται πολλά.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η Παρί μπορεί το Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Μαμαντού Σακό θέλησε να αιφνιδιάσει για άλλη μια φορά τους πάντες,αυτή τη φορά όχι με το κούρεμα του αλλά με τις δηλώσεις του. Ο Κιρίκου,όπως είναι το ψευδώνυμό του, με τα λεγόμενά του τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητάς,άσχετα αν τελικά οι Παριζιάνοι καταφέρουν να σηκώσουν το τρόπαιο ή όχι.

''Να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ; Γιατί όχι;'',είπε.

''Έχουμε παίχτες που είναι πολύ έμπειροι και που έχουν παραστάσεις. Η ομάδα μας επίσης έχει πολύ μεγάλη ποιότητα. Έχουμε να παίξουμε πολλά ακόμα ματς στην διοργάνωση αλλά είναι πιθανό''.
Η Παρί βρίσκεται προς το παρόν στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου ένα βαθμό πίσω από την Πόρτο. Οι δύο πρωτοπόροι θα κονταροχτυπηθούν στις 4 Δεκεμβρίου στο γήπεδο της πρώτης,Παρκ ντε Πρενς.

Ο ανταγωνισμός στην Παρί είναι έκδηλος σε όλες τις γραμμές και από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει η άμυνα. Στην θέση του γεννημένου στο Παρίσι Σακό παίζουν μεταξύ άλλων οι Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ και Λουγάνο.

Ο Σακό,πάντως,πέρασε από τρικυμίες...Από την ώρα που ο Κομπουαρέ απολύθηκε από τον σύλλογο,τα πράγματα στράβωσαν κατά κάποιον τρόπο για τον 22χρονο αμυντικό. Ο νέος προπονητής Αντσελότι δεν του χάρισε κάστανα και μάλιστα του πήρε και το περιβραχιόνιο.

Επιπρόσθετα, ο διεθνής σέντερ μπακ βρέθηκε με το ένα πόδι μακριά από την ομάδα το καλοκαίρι. Η έκκληση του να έχει τη σεζόν 2012-2013 θέση βασικού δεν έπιασε τόπο με τον Αντσελότι να ζητάει από εκείνον να παλέψει για να την κερδίσει.

Πάντως,όσον αφορά τις παραπάνω δηλώσεις του,αξίζει να σημειωθεί πως ο Σακό είχε πει το καλοκαίρι: ''Είμαστε σπίτι μας,φιλοξενώντας την Μπάρτσα,την καλύτερη ομάδα στον κόσμο! Τι άλλο μπορείς να πεις; Το να παίζεις ενάντια σε αυτούς τους παίχτες,αυτούς τους καλλιτέχνες που είναι οι καλύτεροι των καλύτερων...''.