Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μάριμπορ χόρεψε τον Παναθηναϊκό gangnam style.


Ο Παναθηναϊκός τα 'χει βρει σκούρα απέναντι στη Μάριμπορ στα 45 πρώτα λεπτά του αγώνα. Αντί να επιβάλλουν οι πράσινοι τον ρυθμό τους,οι Σλοβένοι είναι εκείνοι που παίζουν πιο στρωτό ποδόσφαιρο. Επιπρόσθετα,έχουν μετουσιώσει ουκ ολίγες φορές την υπεροχή τους σε φάσεις στο χρονικό αυτό διάστημα. Χωρίς να κάνουν κάτι το εξεζητημένο πατάνε περιοχή και εκεί στοχεύουν, με τα μακρινά σουτ να αποτελούν λύση ανάγκης. Ο Ταβάρες διαθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και πολλές ευκαιρίες αρχίζουν και ολοκληρώνονται από τα πόδια του. Οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν συχνά στις προωθήσεις της ομάδας και όσο προβλέψιμο και αν ακούγεται, ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει το φάρμακο για να τον εκτοπίσει. Ο Βύντρα έχει δώσει πολλές μάχες και οι επεμβάσεις του έχουν συμβάλλει στο να μείνει το σκορ στο 1-0. Το αμυντικό δίδυμο πονάει όσον αφορά το δέσιμο και αρκετά μεγάλο κενό εντοπίζεται ανάμεσα στα αμυντικά χαφ και στα σέντερ μπακ. Οι γραμμές μοιάζουν μακριά μεταξύ τους. Επιπλέον,Σισοκό και Κουίνσι έχουν χαλάσει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες του Παναθηναϊκού αφού δεν μοιράζουν πάσες και περιορίζονται σε ανώφελες κούρσες πολλών μέτρων με την μπάλα. Η ανάπτυξη των πρασίνων στηρίζεται κυρίως στην πλευρά που παίζει ο Ζεκά. Λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή,όμως,δεν γίνεται η εμπνευσμένη πάσα που θα εκθέσει την αντίπαλη άμυνα και αυτό καθρεπτίζεται από τα λίγα σουτ των φιλοξενουμένων. Στο 25' ο Μπέριτς σημείωσε το γκολ της Μάριμπορ με τον Βελάσκεζ να χάνει το μαρκάρισμα.
Η ομάδα του Φερρέιρα απογοήτευσε και μετά την ανάπαυλα. Ανάπτυξη χωρίς αρχή,μέση και τέλος με τους πράσινους να δέχονται δίκαια συνολικά 3 γκολ. Είναι πραγματικά παράδοξο να κατηγορείται κατά συρροή ο επιθετικός όταν η μπάλα φτάνει σπάνια σε αυτόν... Είναι ανάξιο λόγου να ακούει τακτικά τα γαλλικά ο Φορναρόλι όταν μοιάζει απομονωμένος και χωρίς βοήθειες. Η Μάριμπορ έδωσε χώρους στον Παναθηναϊκο ο οποίος περνούσε το κέντρο και αυτόματα ένιωθε άγχος. Με κλειστή άμυνα οι πράσινοι χώλαιναν και η ταχύτατα των γρήγορων εξτρέμ δεν αρκεί υπό τέτοιες προϋποθέσεις. Τα πολλά οφσάιντ εις βάρος των φιλοξενούμενων υποδηλώνουν τη κακή συγκέντρωση των δημιουργικών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Η Μάριμπορ περίμενε πίσω από το κέντρο με ψυχραιμία σε στυλ εθνικής Ισπανίας και όταν οι σλοβένοι έκλεβαν την μπάλα έβγαιναν ταχύτατα σε αντεπίθεση. Το 2-0 ήρθε στο 62' από τον ''διάβολο'' στον αγώνα Ιμπραίμι που παρότι κυρίως ο χώρος δράσης του ήταν η δεξιά πτέρυγα,βρέθηκε ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή και σημάδεψε αποτελεσματικά την δεξιά γωνία του τέρματος. Προηγουμένως,δεν είχε δοθεί πέναλτι σε χέρι του Μπουμσόνγκ που από την εξέλιξη της φάσης ο διαιτητής τελικά έβλαψε τον Παναθηναϊκό... Η Μάριμπορ έπαιξε χωρίς μακρινές μπαλιές,σε μικρές αποστάσεις και δεδομένου του μειωμένου πάθους των παιχτών του Παναθηναϊκού,οι γηπεδούχοι δεν συνάντησαν πρόβλημα στο μαρκάρισμα. Στο 88' ήταν η ώρα του Ταβάρες να πετύχει γκολ και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα σε μία εκπληκτική προσωπική εμφάνιση. Ωστόσο, η απόφαση του διαιτητή ήταν παρατραβηγμένη και κάλλιστα θα μπορούσε να μην σφυρίξει την εσχάτη των ποινών. Ακόμα χειρότερο από το τρίτο τέρμα ήταν η κόκκινη κάρτα του Σπυρόπουλου που χάνει το κρίσιμο ματς με την Τόττεναμ. Ο διεθνής μπακ πραγματοποίησε ένα λάθος που πονάει τον Παναθηναϊκό και ο Φερρέιρα θα πονοκεφαλιάσει για να καλύψει το κενό του. Η Μάριμπορ με την νίκη της ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου λόγω και της ισοπαλίας ανάμεσα σε Τόττεναμ και Λάτσιο.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού δεν θα διανυκτερεύσει στη Σλοβενία και θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής με τη λήξη του ματς. Πλέον, η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο την Δευτέρα έχει τον πρώτο λόγο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου