Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ευγενική οικοδέσποινα Τσέλσι.


Η Μεγάλη Κυρία στέκεται αξιοπρεπώς στο Στάμφορντ Μπριτζ στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ όλα έδειχναν πως η Γιουβέντους θα προηγούνταν στο σκορ,τελικά βρίσκεται 1 γκολ πίσω αφού ο Όσκαρ σεληνιάστηκε για 2 λεπτά και η Τσέλσι πήρε κεφάλι. Παρόλα αυτά,τον ρυθμό ελέγχει η Γιουβέντους που περνάει το κέντρο πιο πολλές φορές με αξιώσεις. Το παιχνίδι θεωρείται συναρπαστικό διότι και οι δύο πλευρές ρίχνουν το βάρος στο μεσοεπιθετικό κομμάτι με τις άμυνες να μην περιορίζονται μόνο στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για τους δύο κόουτς που με βάση την προσέγγισή τους προσπαθούν να πάρουν το καλύτερο δυνατό από κάθε λεπτό. Στο 31' και στο 33'(φανταστικό σε θέαμα το δεύτερο γκολ) ο 21χρονος βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Μπουφόν να μην λέει ομπριγάδο... Πίρλο,Μαρκίσιο και Βούτσινιτς φαίνονται εντός κλίματος του ματς ενώ Ραμίρες και Όσκαρ παίζουν εξίσου εντυπωσιακά. Στο 38' ο Βιδάλ έφερε το ματς στο 2-1 με αποτελεσματικό μακρινό σουτ. Οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ένα σχετικό κενό στο χώρο μπροστά από τις μεγάλες περιοχές,διάστημα του γηπέδου από το οποίο προήλθαν και τα τρία γκολ.

Η Τσέλσι μπήκε στο δεύτερο μισό νωθρή και χωρίς πάθος,πράγμα που χάρισε στην Γιουβέντους πιο εύκολα την ισοπαλία. Οι Λονδρέζοι την πάτησαν και όχι άδικα από την αντίπαλο τους αφού με την απόδοσή τους έδειχναν πως περίμεναν απλά την λήξη. Ο Κουαλιαρέλα ήταν ο δράστης ο οποίος στο 80' κλείδωσε μια ισοπαλία-χρυσάφι καθιστώντας παράλληλα και τον ίδιο χρυσή αλλαγή. Η Γιουβέντους δεν δίσταζε να προωθείται,μην έχοντας σαφώς και άλλη εναλλακτική,και τελικά κέρδισε αυτό που έψαχνε. Η διπλή ζώνη άμυνας της Τσέλσι αποδείχτηκε ασταθής και ένα τραγικό λάθος τακτικής του Τέρι έδωσε την ευκαιρία στον Κουαλιαρέλα να σκοράρει. Μέχρι και ο Τόρρες έμενε πίσω από το κέντρο όσο το ματς ήταν στο 2-1 με το πλάνο του Ντι Ματεό να θεωρείται πολύ φτηνό. Τόσο άκοπα θα διασφάλιζε μία νίκη απέναντι στην διψασμένη Γιούβε; Μπορεί οι ιταλοί να είχαν 18 μήνες να εμφανιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ,ωστόσο,αυτό δεν αναιρεί την δυναμικότητά τους. Η ταπεινωτική ήττα από την Μπάγιερν Μονάχου με 4-1 μοιάζει πολύ μακρινή για την Γιουβέντους,η οποία στοχεύει ψηλά. Η ομάδα του Ντι Ματέο έβγαινε μπροστά αραιά και που και κυρίως με αντεπιθέσεις από τις πτέρυγες. Επιπρόσθετα, η Τσέλσι δεν τόλμησε να ρισκάρει,πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιχείρησε να χτυπήσει στο κεντρικό χώρο στο μισό της αντιπάλου. Απέφυγε να μπλεχτεί με ένα διάστημα στο οποίο η Γιουβέντους ποντάρει πολλά. Τόσο οι ασπρόμαυροι όσο και η εθνική Ιταλίας στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες τους στα χαφ. Ο Πίρλο είναι ''μανούλα'' σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού και αποτελεί τον ιθύνων νου του κέντρου. Πιο συγκεκριμένα στην Γιουβέντους, γύρω από τον πολύπειρο μέσο παίζουν τέσσερις ποδοσφαιριστές: οι Λιχστάινερ,Ασαμόα,Βιδάλ και Μαρκίσιο

Ο Όσκαρ δεν είχε και καμία ξεχωριστή απόδοση στο χρόνο συμμετοχής του,όμως,τα δύο γκολ του τον κατατάσσουν ως έναν από τους κορυφαίους του αγώνα. Ο τέως άσσος της Ιντερνασιονάλ πήρε την ομάδα του από το χέρι και της έδωσε ένα μεγάλο αβαντάζ και έχει τρομερό μερίδιο στην ισοπαλία. Στην άλλη άκρη,βάση εμφάνισης,βρέθηκε ο Μίκελ ο οποίος δεν είχε ιδέες στο παιχνίδι του και αντί να κοιτάζει την ανάπτυξη έπαιζε υπερβολικά αμυντικά. Ο Νιγηριανός,ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο,έπαιζε για να παίζει και το στυλ του θύμιζε ''δημόσιο υπάλληλο''. Αρτούρο Βιδάλ και Αντρέα Πίρλο βρέθηκαν σε μία αρκετά καλή μέρα,χωρίς βέβαια να προκαλέσουν και θαυμασμό. Ο δεύτερος μάλιστα σημείωσε και μία ασσίστ,στο γκολ του Κουαλιαρέλα. Ο Τζιοβίνκο ήταν απογοήτευση στο στρατόπεδο της Γιουβέντους με τον ιταλό να παίρνει πρωτοβουλίες αλλά τα περισσότερα σουτ του να φεύγουν απελπιστικά άουτ.


Τσέλσι                                                       

Cech                          

Ivanovic, Cahill, Terry, Cole 
Ramires, Mikel, Lampard
Oscar, Torres, Hazard


Γιουβέντους

Buffon

Barzagli, Bonucci, Chiellini
Lichtsteiner, Pirlo, Asamoah
Vidal, Marchisio

Giovinco, Vucinic


Η ισοπαλία των δύο ομάδων τις προσδίδει ένα ουκ ευκαταφρόνητο πλεονέκτημα για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Η Σαχτάρ πάντως με την νίκη της επί της Νόρτζελαντ κρατάει τα ηνία και δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα στο ζήτημα-πρόκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου