Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πανθρακικός - ΠΑΟ με απ' όλα!


Μακρινό ταξίδι στη Θράκη με πρώτο προορισμό την Αλεξανδρούπολη και δεύτερο την Κομοτηνή. 4 ώρες παρά κάτι και τελικά η ηλιόλουστη,παραδόξως το Σάββατο,Αλεξανδρούπολη ξεπρόβαλε και μας υποδέχτηκε. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι η αποστολή του Παναθηναϊκού κατέλυσε σε ξενοδοχείο της συγκεκριμένης πόλης. 5αστερα δεν υπάρχουν στην Κομοτηνή και έτσι οι πράσινοι επέλεξαν να παραμείνουν στην πρώτη όπου και προσγειώθηκαν. Σοφή κίνηση από πλευράς Παναθηναϊκού που διανυκτέρευσε κοντά στην παραλία,σε ένα μέρος που κάλυπτε τις προσδοκίες των ιθυνόντων.

Αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν επισκεφτεί το ξενοδοχείο μέχρις ότου η αποστολή αναχωρήσει για το γήπεδο. Μέσα σε λογικά πλαίσια,χωρίς παρατράγουδα. Φαίνεται πως Σισοκό και Κουίνσι έχουν γίνει αυτοκόλλητοι και ο ένας προκαλούσε άπειρο γέλιο με τα αστεία του στον άλλο. Μία ώρα περίπου κράτησε η σύσκεψη του Φερρέιρα με τους παίχτες και φάνηκε πως το παιχνίδι δεν αντιμετωπίστηκε με υπεροψία. Στα πρόσωπα των μελών του κλαμπ υπήρχε μία συγκρατημένη αισιοδοξία με τις τυμπανοκρουσίες να λείπουν. Η ομάδα έφυγε για την Κομοτηνή γύρω στις 15:30 για μία 45λεπτη διαδρομή.

Στην πόλη που εδρεύει ο Πανθρακικός γινόταν πανικός από οπαδούς του Παναθηναϊκού και από ματ που δεν έδειχναν αδιάβαστοι για την ''απόβαση'' των πρασίνων. Παρόλο που είχε βγει ανακοίνωση από το site του Παναθηναϊκού για απαγόρευση της μετακίνησης υποστηρικτών της ομάδας,πολλοί δεν πτοήθηκαν και κατέκλυσαν την πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στις Σέρρες όπου και πάλι θύρα άνοιξε για τους φιλοξενούμενους λίγο πριν τον αγώνα. Πιθανώς, τέτοιες κινήσεις από πλευράς ΠΑΕ να έχουν πιο πολύ περιοριστικό χαρακτήρα καθώς σε τέτοια ''ακριτικά'' μέρη οι οπαδοί παρουσιάζονται διψασμένοι και αποφασισμένοι να κάνουν κερκίδα. 
Δρακόντεια μέτρα πάρθηκαν στην είσοδο των οπαδών του τριφυλλιού με ενδεχόμενα πλάνα για ντου να μην λαμβάνουν χώρα... Στη θύρα των πρασίνων ο κόσμος δεν ήταν τόσο μεγάλος σε αριθμό με βάση αυτά που θα ανέμενε κάποιος από την κυκλοφορία στην πόλη. Αξίζει,επίσης,να σημειωθεί πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περπατούσαν με χαρακτηριστική χαλαρότητα στην Κομοτηνή από την άποψη πως ακόμα και διακριτικά να φορούσαν δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο. 

17:15 άρχισε το ματς με τους υποστηρικτές και των δύο ομάδων να είναι ψιλο-υποτονικοί σε παλμό και φωνή. Αρκετά αστείο ήταν το ότι οι καρέκλες της θύρας 6 έβγαζαν ασβέστη...κυριολεκτικά,με αρκετούς παρευρισκόμενους να αποχωρούν από το γήπεδο...μπογιατζήδες. 

Όσον αφορά την εικόνα του ματς,ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε δυνατός και αποτυπωνόταν στο χορτάρι πως είχε σχέδιο. Σισοκό και Κουίνσι έδειχναν ευδιάθετοι και προβαλλόταν πως αργά ή γρήγορα θα έβρισκαν τα δίχτυα. Ο Φορναρόλι,επιπλέον, παρουσίασε δείγματα του μετάλλου του και ήταν στη σωστή ταχύτητα για να προλάβει τον ρυθμό του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις αλλά με το 0-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Πανθρακικός το πάλευε αλλά έμεινε σε χαμηλά νερά.

Στο δεύτερο μέρος,οι θρακιώτες ανέβασαν την απόδοση τους και έπαιξαν με πίστη για την νίκη. Τα δύο ανεπιτυχή προηγούμενα αποτελέσματα τους έκαναν το έργο να μοιάζει μονόδρομο. Παπαδόπουλος και Βαχιρουά πετούσαν φωτιές μπροστά και ο Καρνέζης την πλήρωσε για τα χαμένα του Κουίνσι. Ο Παπαδόπουλος την έκανε την ''λαδιά'' στην πρώην ομάδα του και έδωσε ένα μάθημα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για τα τόσα μπινελίκια που άκουσε ήδη από την παρουσία του στον Λεβαδειακό. Η αιτία ανεξήγητη με τον Παπαδόπουλο να έχει στην απέναντι όχθη άτομα που αντί να τον χειροκροτούνε τον πολεμάνε. Επιπρόσθετα,μπουχτισμένος φαινόταν στον πάγκο ο Φερρέιρα. Ειδικά,στην φάση που ο Σεϊταρίδης έπεσε κάτω αφού έχασε την μπάλα,κάνοντας επιδέξια τον τραυματία, ο πορτογάλος τεχνικός εξοργίστηκε τόσο που αμέσως κάλεσε τον Μαρίνο ο οποίος εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε προθέρμανση. Ο Φερρέιρα δεν χαρίζει κάστανα και αυτό φάνηκε προφανέστατα από το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

Η ήττα προκάλεσε αντιδράσεις στην κερκίδα του Παναθηναϊκού και μερικούς τους χτύπησε στα νεύρα για τα καλά. Μάλιστα,ο κακός στο παιχνίδι Χριστοδουλόπουλος κοίταξε σε κάποια στιγμή οπαδούς που του έλεγαν...γαλλικά,κάτι που τους τσίτωσε ακόμα περισσότερο.

Τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟ έφυγαν με σκυμμένα κεφάλαια με προορισμό και πάλι την Αλεξανδρούπολη από όπου την Κυριακή το πρωί στις 10 η ώρα ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση τους για την Αθήνα.

Για όσους αναρωτιούνται πως και κάποιος δεν έχει μπει στην εκκλησία(που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον αγωνιστικό χώρο) για να παρακολουθήσει ματς,υπάρχει απάντηση. Περιμετρικά του ναού στέκονται αστυνομικοί(!) για τη φύλαξη του από πιθανούς δράστες. Οπότε ή ταράτσα ή εισιτήριο! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου