Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαμ και μπουμ ο Άρης,έλεγαν οι παίχτες της Κέρκυρας...

  Έτσι έμαθε το Παίξε Μπάλα και αυτό δεν διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα... Ο Άρης,ωστόσο,κουτσά στραβά έκανε το καθήκον του και πήρε τους πρώτους 3 βαθμούς της νίκης φέτος. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν την πολυτέλεια να μην νικήσουν καθώς άλλη απώλεια θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στο Βικελίδης.
  Όπως αναφέρει και ο τίτλος,στο στρατόπεδο της Κέρκυρας δεν φάνηκε να υπάρχει εκτίμηση για το παιχνίδι του Άρη,από αρκετές μονάδες των Φαιάκων. Ο Άρης είχε την κατοχή του αγώνα αλλά δεν διέθετε την φαντασία που χρειαζόταν για να κάνει τα πράγματα από νωρίς εύκολα. Πολλές χαμένες μπάλες από τους μέσους του Άρη στο διάστημα λίγο μετά το κέντρο. Η Κέρκυρα έδινε χώρο στον αντίπαλο της,και με το που περνούσε τη μέση του γηπέδου,πρέσαρε ασφυκτικά. Ο Άρης δεν ήθελε να ρισκάρει ακραία και έπαιζε με μέτρο με την Κέρκυρα να καραδοκεί να χτυπήσει σε κάποια ανύποπτη στιγμή. Ο Καραλής πήρε πολλές πρωτοβουλίες και αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς παίχτες της Κέρκυρας. Απορία προκαλεί το γιατί τον άφησε ο Ατρόμητος αφού έστω και από τον πάγκο θα μπορούσε να προσφέρει βοήθειες. Μεγάλο βάρος,επίσης,φαίνεται πως έχει πέσει στον πρώην παίχτη της Ρεάλ Μαδρίτης,Διέγο Λεόν,που ξεχωρίζει στην Κέρκυρα μεσοεπιθετικά. Η ομάδα από το Ιόνιο πονάει στην θέση του στράικερ και ο Λεόν έχει να φέρει σε πέρας διπλό έργο... Από την άλλη πλευρά,''λίρα 100'' αποδεικνύεται για τον Άρη ο Αγκάνθο που έχει τα κατάλληλα επιθετικά χαρίσματα για να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της 11αδας. Τον χαρακτηρίζει τρομερή αλτικότητα και εξαιρετικό timing στην κεφαλιά και έτσι ξελασπώνει και βάζει στο περιθώριο το κράξιμο για τις γιώμες από τους αμυντικούς και κυρίως από τους μέσους του Άρη. Με λίγα λόγια,ο Ισπανός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και την μισή ευκαιρία και αν και δεν είναι το πρώτο μπόι(1.77),δείχνει πως το πείσμα προσθέτει πόντους ύψους. Ο Άρης πάτησε αρκετές φορές περιοχή στο πρώτο μέρος αλλά τα χαλούσε στο σουτ ή επιχειρούσε πάση θυσία να πάρει πέναλτι. Σαν να είχαν στο νου τους πως επειδή δόθηκε στον ΠΑΟΚ ένα αστείο πέναλτι,έπρεπε να γίνει κάτι αντίστοιχο και για εκείνους. Χαρακτηριστική περίπτωση η βουτιά του Καπετάνου που άφησε εποχή και δεν ξεγέλασε τον διαιτητή. Πολλά εύσημα χρειάζεται να δοθούν στον Κύζα,ρέφερι του ματς, που είχε σχεδόν αψεγάδιαστη απόδοση.
  Οι λιγοστοί οπαδοί της Κέρκυρας που είχαν τοποθετηθεί κοντά στην 1,δεν είχαν λόγο να μην πιστεύουν ακόμα και στη νίκη,όσο το σκορ έμενε στο 0-0. Παρόλα αυτά,το άγχος δεν κυρίευσε τον Άρη που προέβαλλε την υπεροχή του και στο δεύτερο ημίχρονο. Και οι δύο ομάδες είχαν μία σχετικά ''δυνατή'' και μία σχετικά ''αδύναμη'' πτέρυγα. Για τους κιτρινόμαυρους η πλευρά του Γιαννιώτα ανήκει στην πρώτη κατηγορία ενώ για τους Κερκυραίους η πλευρά του Καραλή. Στην δεύτερη περίπτωση,περιλαμβάνονται οι πλευρές των Αγρίτη και Γκέσιου που δεν ανησύχησαν επιθετικά τους αντιπάλους τους. Ενώ ο Αγρίτης είχε από πίσω του σημαντικές βοήθειες από τον Ζουμπουλάκη, πάλι δεν κατάφερε να προκαλέσει τριγμούς από το πεδίο δράσης του. Στο 56' ήρθε το γκολ από πέναλτι του Αγκάνθο που έστειλε τους αρειανούς στον 7ο ουρανό. Είχε προηγηθεί ατομική ενέργεια του Ψυχογιού που ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και όταν μπήκε στη μεγάλη περιοχή,ο Χαμπλ τον μάρκαρε άτσαλα. Έξυπνη ενέργεια που διέθετε αρκετό τσαμπουκά. Σωστά δεν μοίρασε την μπάλα στον Γιαννιώτα που περίμενε και έτσι ξεγέλασε την αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας. Αξίζει να σημειωθεί πως διαιτητής δεν είχε σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Άρη για σχεδόν δύο χρόνια,και πιο συγκεκριμένα για 538 ημέρες. Ο Άρης δεν πετύχαινε το δεύτερο γκολ που θα του διασφάλιζε την νίκη και όλα παρέμεναν στο ματς ρευστά. Η Κέρκυρα ακόμα και μετά το 1-0 δεν ανοίχτηκε,όμως,δεν τα είχε παρατήσει και στο 78ο λεπτό κόντεψε να ισοφαρίσει,σε μία από τις λιγοστές φάσεις που αδράνησε το αμυντικό δίδυμο του Άρη. Ο Μπάρκογλου βρέθηκε σε σημείο βολής αλλά το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βελλίδης. Η διπλή γραμμή άμυνας της Κέρκυρας δεν έδωσε το δικαίωμα στον Άρη να σκοράρει δεύτερο γκολ και στάθηκε τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Ο Γιαννιώτας χρειάζεται να κόψει τα δείγματα βεντετισμού στην ομάδα και να αρχίσει να παίζει σκεπτόμενος πιο ομαδικά. Η θύρα 3 μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να υπερβάλλει και να κατακρίνει εύκολα,ωστόσο,για τον Γιαννιώτα όλη αυτή η οργή που βγαίνει είναι δικαιολογημένη. Είναι παίχτης με πλούσιο ταλέντο και είναι κρίμα να το χαραμίζει σε ανούσιες ενέργειες που δεν συμφέρουν ούτε τον ίδιο για ενδεχόμενη μεταγραφή. Ο καλός του φίλος Κατίδης έφυγε και ειδικά από εκείνη τη φάση και μετά τον διακατέχει υπερβάλλων εγωισμός που θα του χαλάσει με μαθηματική ακρίβεια την ανοδική του πορεία. Ο Καπετάνος,επίσης,έχει κουράσει με τις παράλογες κινήσεις του στο χώρο του κέντρου. Ο Κατσαβάκης χρειάζεται να πάρει μέτρα και να μην τον ξεγελάσει το 1-0. Σε αντίθεση με τον πρώην παίχτη του Ολυμπιακού Βόλου,ο Νούνο Κοέλιο ''τα σπάει'' και ήδη αρχίζει και δημιουργεί θαυμαστές στο ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό του Άρη. Πολύ αποτελεσματικός,βάζει πρώτα το όφελος της ομάδας και οι φαντεζί και επικίνδυνες ενέργειες λείπουν από το παιχνίδι του. Επίσης,η αμυντική γραμμή του Άρη ήταν δυναμική και οι κιτρινόμαυροι ξεκινώντας από το 0 στο τέρμα κατάφεραν τελικά να πάρουν και το πολυπόθητο τρίποντο.
  Η αποστολή της Κέρκυρας αναχώρησε από το γήπεδο σχεδόν 45 λεπτά μετά τη λήξη του ματς και διανυκτέρευσε στη Θεσσαλονίκη. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας(γύρω στις 10 η ώρα) πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το νησί των Φαιάκων.
  Επιπλέον,όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στο Κλεάνθης Βικελίδης,ο αριθμός των σεκιουριτάδων ακόμα και στην θύρα 3 έχει αυξηθεί κατά πολύ συγκριτικά με πέρσι. Επίσης,σουπεράδες στέκονται μπροστά από την είσοδο για το ''καλό'' του συλλόγου,βάζοντας τα φιλαράκια τους τζάμπα με τους υπόλοιπους να θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Οπότε Άρης,εκδίκηση και ντου δεν ισχύει φέτος και στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει ματς στην Χαριλάου μόνο με εισιτήριο ή στο δεύτερο ημίχρονο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου