Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Όλο και πιο δυνατός ο αέρας αισιοδοξίας στην Πλατεία. Ο Νίκος Τσιάπης σχολιάζει.


Πως να μην ισχύει ο παραπάνω τίτλος με τόσες συνεχόμενες θετικές εξελίξεις για την ομάδα της Νέας Σμύρνης μετά το τελευταίο άρθρο που κυμαινόταν στο ίδιο μήκος κύματος; Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι μόνο η εξίσου καλή συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με την τεράστια νίκη επί του ΟΦΗ αλλά και διάφορα άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν τους κυανέρυθρους που είχαν θετικές εκβάσεις όλα ανεξαιρέτως φύσεως των.
Αναλυτικότερα, αξίζει να αναφέρουμε πως μετά το πρώτο διπλό της φετινής σεζόν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, ακολούθησε η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Ιστορικό σε πολλά ''ταμπλό''. Η πρώτη ευχάριστη είδηση πρόηλθε από τον Στάθη Ρόκα ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τον Δημήτρη Ελευθερόπολο και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας (φραστικό επεισόδιο με τον Μάκη Βενιαμίν πριν το ματς της πρεμιέρας με τον Άρη με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός αποστολής στις 2 πρώτες αγωνιστικές) ακολουθώντας σε πρώτη φάση ατομικό πρόγραμμα ενώ αναμένεται η σταδιακή επανένταξη του στην ομάδα. Ο τεχνικός του Πανιωνίου έχει καταστήσει σαφές αξ αρχής πως η πειθαρχεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και η περίπτωση Ρόκα με την εξέλιξη που είχε συνολικά αναμφίβολα προλαβαίνει τυχόν επόμενες ανάλογες. Ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας των Νεοσμυρνιωτών που έγινε σε πολύ καλό κλίμα στο μουσείο του Σταδίου Νέας Σμύρνης παρουσία του ''Ελέ'', μελών της διοίκησης,του εκπροσώπου της εταιρείας αθλητικής ένδυσης του Πανιωνίου ''Tempo'' Βασίλη Λίγκα και των Μενδρινού,Γουνδουλάκη & Ρόβα που φορούσαν τις 3 φανέλες της ομάδας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Λίγο μετά την εκδήλωση, η ''πρώτη'' ομάδα επιβλήθηκε σε φιλικό στη Νέα Σμύρνη με 6-0 της ομάδας νέων με τον Ντούνη να πετυχαίνει χατ τρικ. Το Σαββατοκύριακο που είχε διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2014, διεξήχθησαν ουκ ολίγες φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ ελληνικών ομάδων των 2 πρώτων κατηγοριών. Σε μία εξ αυτών που θύμισε πρώην κλασσικό Αθηναϊκό αγώνα πρώτης εθνικής, ο Πανιώνιος έμεινε στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Αναμφισβήτητα, με πολύ θετικό τρόπο ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για τον Ιστορικό με πολύ σημαντική εξέλιξη κυρίως για τα οικονομικά του συλλόγου που ως γνωστόν ταλανίζονται τελευταία από πολλά προβλήματα. Επήλθε οριστική συμφωνία λοιπόν, των ιθυνόντων του Πανιωνίου με τον πρώην μεγαλομέτοχο Κωνσταντίνο Τσακίρη για το ενοίκιο του προπονητικού κέντρου που χρησιμοποιεί η ομάδα στο Κορωπί, ''Απήλιον''. Πρόκειται για αξιοσημείωτη μείωση του μηνιαίου ενοικίου από τις 40000 στις 9000, γεγονός που σημαίνει πως η ΠΑΕ θα γλιτώνει ετησίως 372000. Εκτός αυτού, να σημειωθεί πως εφ εξής οι κυανέρυθροι αναλαμβάνουν πλήρως τη διαχείρηση του ''Απήλιον'' με ό,τι αυτό συνεπάγεται βεβαίως. Όπως είχε τονιστεί σε προηγούμενο άρθρο, βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη προσπάθειες ώστε να γεφυρωθούν κατά το μέγιστο δυνατόν οι σχέσεις της νυν διοίκησης με τον Τσακίρη προς όφελος της ίδιας της ομάδας & ειδικά μετά από την ανακουφιστική είδηση της 10ης Σεπτεμβρίου κάτι τέτοιο φαίνεται να επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.
Ακόμη, να επισημάνουμε πως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου εκτός του ότι οι Νεοσμυρνιώτες συμπλήρωσαν και με τη βούλα τα 122 χρόνια ιστορίας, ανακοινώθηκε επίσημα από την Superleague το υπόλοιπο πρόγραμμα του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο να έχει μοιρασμένα τα παιχνίδια του μεταξύ Σαββάτου & Κυριακής όπως άλλωστε συνέβη και στον πρώτο γύρο της περσινής αγωνιστικής περίοδου. Το μοναδικό ματς που θα αγωνιστεί στην μεσημεριανή ζώνη της Κυριακής είναι αυτό της 6ης αγωνιστικής στους ''Ζωσιμάδες'' των Ιωαννίνων με τον ΠΑΣ Γιάννινα (7/10,16.00) ενώ σε 2 περιπτώσεις θα αγωνιστεί στη βραδυνή ζώνη του Σαββάτου & της Κυριακής στα ματς με Ολυμπιακό (15/12,19.30) & Παναθηναϊκό (2/2,19.30) αντίστοιχα στη Νέα Σμύρνη. Σε όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις θα αγωνιστεί στην απογευματινή ζώνη (17.15) είτε του Σαββάτου είτε της Κυριακής ενώ δεν θα αγωνιστεί εκ νέου Δευτέρα.
Να αναφέρουμε πως ανήμερα του αγώνα της 3ης αγωνιστικής, το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου πήγε να δημιουργηθεί ένα νέο ζήτημα το οποίο θα απασχολούσε τους κυανέρυθρους που αφορούσε οφειλή προς το Δανό πρώην εργοφυσιολόγο επί της αμαρτωλής εποχής Κιντή (!) Γενς Μπάνγκσμπο. Υπήρξε άμεση ανακοίνωση από την ΠΑΕ που τονίζει πως ''δεν την απασχολεί κανένα «θέμα Μπάνγκσμπο» και πως τίποτα δεν είναι ικανό να εκτροχιάσει τον προγραμματισμό των πληρωμών της'' όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ξεκαθαρίζοντας κι αυτό το ζήτημα.
Σχετικά με την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα, ήταν σαφής η ανωτερότητα της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που κυριάρχησε των Κρητικών σε όλο το 90λεπτο παίρνοντας μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη. Το παράδοξο ήταν πως προήλθε το πρώτο γκολ του Ιστορικού με το απίστευτο αυτογκόλ του Σίσιτς στο τέλος του ημιώρου που έστω και με μη αναμενόμενο τρόπο καρποφόρησε η ανωτερότητα του Πανιωνίου. Στην επανάληψη συνεχίστηκε η ασφυκτική πίεση στα καρέ των ασπρόμαυρων του νότου που τους ανάγκασε σε 2ο αυτογκόλ αυτή τη φορά του Βάντο στο 54ο λεπτό. Το μόνο που κατάφερε ο ΟΦΗ ήταν η μείωση με εκ νέου αυτογκόλ στο 84' χωρίς μετά να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Περιστερίδη. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν υστέρησε ουσιαστικά κανείς ποδοσφαιριστής των Νεοσμυρνιωτών σε μία συνολικά πολύ καλή παρουσία. Η ομάδα για ακόμη μια φορά έδειξε οργάνωση,σοβαρότητα και πως ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Η εν λόγω επιτυχία που φέρνει τον Πανιώνιο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το απόλυτο των 9 βαθμών σε 3 αγώνες αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως αντίπαλος ήταν η κορυφαία διαχρονικά επαρχιακή δύναμη (ως μέγεθος) του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ούτως η άλλως μια ομάδα που έχει αποδειχθεί άκρως δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος ως φιλοξενούμενη στη Νέα Σμύρνη. Όταν μάλιστα προπονητής της είναι ο ''αλενατόρε'' Νίκος Αναστόπουλος που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας, ουδείς αμφιβάλλει πως αν μη τι άλλο η νίκη αυτή είναι ξεχωριστής σημασίας για τον Ιστορικό. Αξίζει να σημειωθεί πως προηγούμενη φορά που ο ΟΦΗ έφυγε ηττημένος από την Πλατεία ήταν 69 μήνες νωρίτερα (με το οξύμωρο εδώ να έγγυται στο γεγονός πως στο διάστημα αυτό ο Πανιώνιος έχει πετύχει 2 διπλά σε 4 αγώνες στη Κρήτη) και για την ακρίβεια στις 10 Δεκεμβρίου του 2006 όταν με τέρμα του Καρνέϊρο στην εκπνοή του αγώνα τότε διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 για τους κυανέρυθρους σε ματς θρίλερ. Στο Στάδιο Νέας Σμύρνης το βράδυ της Δευτέρας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας Κωνσταντίνος Τσακίρης (ακόμη ένα δείγμα σε συνάφεια με την προηγούμενη αναφορά περί προσπάθειας αποκατάστασης των σχέσεων του με τη νυν διοίκηση), ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης και Γερμανοί δημοσιογράφοι που είχαν αφιχθεί από το μεσημέρι στην πρωτεύουσα εν όψει της αναμέτρησης της Σάλκε για την πρεμιέρα του Champions League με τον Ολυμπιακό στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης''. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το ότι στις δηλώσεις τόσο του ''Ελέ'' όσο και του Ρόβα μετά το τέλος του αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως άπαντες είναι προσγειωμένοι στην ομάδα παρά το εξαιρετικό της ξεκίνημα. Επόμενη επίσιμη αγωνιστική υποχρέωση του Πανιωνίου είναι το προσεχές Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 17.15 όπου θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με στόχο να πετύχει επιτέλους την πρώτη του νίκη στη Λιβαδειά και κατά συνέπεια να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. 







2 σχόλια:

  1. tsiapi kalispera. na sou pw re ti pistebhs kalytera gia ton panionnio methayrio sth livadeia? na paei foul gia to diplo i na min riskarh idaitera mias k einai dyskoli edra? i isopalia tha einai kalo apotelesma apo tin apopsi tis proselefshs kosmou gia to mats me to xanoumaki sth nea smirnh? e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti les re pou einai o ofi i korifaia eparxiaki dinami??????
    pas kala reeee? aelara kai mono.
    ala ti leo. tsatsoi eiste kai oi dyo kai kane allaxokolies metaksi sas xronia tora.
    giafto toso alilosevasmos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή