Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δίκαια τρένο ο Πανιώνιος!

Κρατάει γερά η κυανέρυθρη αρμάδα και εύκολα ή δύσκολα βάζει το αποτέλεσμα στο τσεπάκι της. Βάση εικόνας, κανένας δεν μπορεί να την απαγορεύσει να κάνει όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη! Μπορεί ο Ελευθερόπουλος με τις post-game δηλώσεις του να κρατάει μικρό καλάθι,ωστόσο,αυτό δεν  αναιρεί πως ο Πανιώνιος κοιτάει από ψηλά με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Οι πάνθηρες πήραν από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα με το μέρος τους και κατάφεραν έστω και απροσδόκητα να προηγηθούν στο σκορ. Η γκάφα ολκής του Σίσιτς στο 0-1(30') άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην αντίπαλη ομάδα. Πιάστηκε απροετοίμαστος σε φάση κόρνερ και με τραγικό και επικίνδυνο διώξιμο στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουναρίδη που φέρει ελάχιστη ευθύνη για το γκολ. Το clue της ιστορίας είναι πως ο Πανιώνιος πίεζε ασφυκτικά τα καρέ των Κρητικών και η δικαίωση ήρθε έστω και με αυτό τον απρόβλεπτο τρόπο. Ο ΟΦΗ καθ'όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ένα ''ανοιχτό βιβλίο'' και οι κινήσεις του στο χορτάρι δεν χρειάζονταν ιδιαίτερα μεγάλο δείκτη ποδοσφαιρικής ευφυίας για να αντιμετωπιστούν. Ο Αναστόπουλος φαίνεται πως έχει μεταβιβάσει υπερβολικά πολλές αρμοδιότητες στον Σίσιτς ο οποίος μπορεί τεχνικά να σκίζει αλλά όταν η μπάλα έκαιγε,ο Σλοβένος δεν σήκωνε κεφάλι για να δει συμπαίκτη του και γενικότερα έλειπε από το παιχνίδι του το καθαρό μυαλό. Η επιπολαιότητα του πρώην άσσου του Ολυμπιακού στοίχισε στον ΟΦΗ που για καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα είναι ανάγκη να μοιράσει πιο ορθολογικά τα καθήκοντα των παιχτών. Με άλλα λόγια,η μπάλα να παίζεται και στην απέναντι πτέρυγα για να γίνει πιο δυσχερές το έργο των εκάστοτε αντιπάλων του ΟΦΗ. Ο Πανιώνιος δημιουργούσε φάσεις κυρίως από την πλευρά του Ντούνη στο πρώτο μέρος,όμως,η μπάλα συχνά άλλαζε πόδια και το παιχνίδι της ομάδας δεν ήταν μονοδιάστατο. Η διπλή ζώνη άμυνας του ΟΦΗ προκαλούσε ένα σχετικό άγχος στους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου οι οποίοι στην τελική ενέργεια τα χαλούσαν. Το γκολ,όμως,ήταν η επιβράβευση του κόπου τους και τους έδωσε άλλον αέρα στα αποδυτήρια.
Και στις αρχές του δευτέρου μέρους,οι κρητικοί αντιμετώπιζαν προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία. Ειδικά,μετά το 0-1 οι ασπρόμαυροι έδειχναν σαστισμένοι και έπαιζαν με αβεβαιότητα,πράγμα που φαινόταν και από τις πάσες και από τις καλύψεις χώρων. Το 0-2 ήταν γεγονός και λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στο χορτάρι,καθόλου παράξενο. Βέβαια, και το συγκεκριμένο γκολ(54') προήλθε από πόδια παίχτη του ΟΦΗ,του Βάντο,πράγμα που κατέστησε ακόμα πιο εύκολο το βράδυ για τον Πανιώνιο.Ο Γουναρίδης μπορεί να πήγε κοντά στον συμπαίκτη του για να του δώσει ''συγχώρεση'',ωστόσο,φέρει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης για την αργή αντίδρασή του. Η εξέλιξη αυτή,αντί να ρίξει στα τάρταρα την θέλησε των κρητικών για την νίκη,ίσα-ίσα την αναζωογόνησε. Δεν πτοήθηκαν και περνούσαν με χαρακτηριστική άνεση το κέντρο. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου είχαν κλασσικές ευκαιρίες για να μειώσουν αλλά η διακαής επιθυμία του Σίσιτς να πάρει πέναλτι στέρησε το γκολ για τον ΟΦΗ σε δύο αξιόλογες φάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Ο Περιστερίδης γλίτωσε για αρκετή ώρα το γκολ και αυτό τον καθιστά αρκετά τυχερό διότι οι κινήσεις του στα γκολποστ δεν ενέπνεαν την κατάλληλη σιγουριά στους αμυντικούς του. Ειδικά,στις εξόδους του το στοιχείο αυτό ήταν ξεκάθαρο. Η τρικυμία διακόπηκε για τον Πανιώνιο που σκοπός του ήταν στο δεύτερο ημίχρονο να διαφυλάξει τους 3 βαθμούς και μόνο. Τελικά, ο Κουλουχέρης στο 84' δεν άντεξε και έκλεψε την δόξα από τους δύο αντιπάλους του... Ο έμπειρος αμυντικός δεν έλεγξε ορθά την μπάλα η οποία από κόντρα κατέληξε στο τέρμα της ομάδας του.
Κολοβός και Ντούνης βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα κάνοντας περίτεχνες και επωφελείς για την πλευρά τους ενέργειες ενώ στα μετόπισθεν διακρίθηκε χωρίς αμφιβολία ο Λαμπρόπουλος που έχει κλειδώσει με τις εμφανίσεις του την θέση του στο κέντρο της άμυνας. Ο Ιωαννίδης ξεχώρισε από τον ΟΦΗ διότι είχε διάθεση,χωρίς να υπερβάλλει με την μπάλα στα πόδια,και προσπάθησε να βοηθήσει με τις πάσες του τον Σίσιτς ο οποίος δεν συνέχιζε την ανάπτυξη με την ίδια επιτυχία. Ο Διαμαντάκος και πιο πολύ ο Παπάζογλου κινήθηκαν σε ρηχά νερά με τον πρώτο να παρουσιάζει πως έχει προοπτικές για το υπόλοιπο της σεζόν. Αντίθετα,ο Παπάζογλου μοιάζει πολύ βαρύς και χρειάζεται να ανεβάσει στροφές δεδομένου ότι η ομάδα του βασίζει πολλά στις παραστάσεις του από ΠΑΟΚ και Άρη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου