Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς! Στην Guangzhou και ο Marcello Lippi!


Λεφτά για όλο το γενεαλογικό του δέντρο εξασφάλισε με την μετακίνηση του στην Κίνα ο Marcello Lippi. Δελεάστηκε,τελικά,ο ιταλός πετυχημένος προπονητής από τον οικονομικό κολοσσό της Ασίας και ύστερα από 4 μήνες <<ψησίματος>> υπέγραψε συνεργασία για δυόμιση έτη λαμβάνοντας 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Διαστημικό ποσό που κατατάσσει τον 64χρονο τεχνικό στους πιο ακριβοπληρωμένους του κόσμου έχοντας,μάλιστα,τις ίδιες οικονομικές αποδοχές πλέον με τον Jose Mourinho.


Στις πρώτες του δηλώσεις ως <<τίγρης>> ευχαρίστησε (και πως αλλιώς άλλωστε!),τον πρόεδρο Xu Jiayin και τον αντιπρόεδρο Lio Yongzhuo για την τεράστια επιθυμία τους να τον φέρουν στον πάγκο του συλλόγου. Επιπρόσθετα,τόνισε πως "έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια της ομάδας στο Κινεζικό πρωτάθλημα και στο Champions League Ασίας. Θυμάμαι αριθμούς και επιδόσεις,και σύντομα θα μάθω και τα ονόματα των παιχτών σίγουρα. Έπεισα,επίσης,πολλά μέλη από το σταφ μου να με ακολουθήσουν στην Κίνα''. Πιο συγκεκριμένα,Narciso Pezzotti,Massimiliano Maddaloni(βοηθοί προπονητή),Michelangelo Rampulla(προπονητής τερματοφυλάκων),Georg Meyer και Claudio Gaudino(φυσιοθεραπευτές) είναι οι εκλεκτοί του.


Στη συνέχεια, με τα λεγόμενα του προέβαλλε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του τέως προπονητή Lee Jang-Soo. ''Με την σκληρή δουλειά του τα προηγούμενα δύο χρόνια το κλαμπ αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό''. Ωστόσο,ο κορεάτης μάνατζερ φαίνεται πως <<έφυγε βράδυ>> καθώς παρά τα άκρως θετικά αποτελέσματα που συνοδεύτηκαν με την θητεία του (η ομάδα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και συνεχίζει στην φάση των δεκαέξι στην πανασιατική διοργάνωση),όλα δείχνουν πως η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη και πως η έλευση του Lippi τον επισκίασε. Η αιτία που υποστήριξε ότι τον απομάκρυνε από τα καθήκοντά του ήταν η ανάγκη του να ξεκουραστεί και να απαλλαγεί από την ευθύνη.


Ο ιταλός ωστόσο,παρά τις αρχικές του φιλοφρονήσεις αμέσως μετά παρουσίασε και δείγματα υπεροψίας εκφράζοντας πως ''η δουλειά που έχει αφήσει ο Lee Jang-Soo είναι ιδιαίτερα σημαντική και έτσι μπορώ να ανεβάσω το σωματείο σε υψηλότερα επίπεδα με το μεγαλύτερο πάθος μου και τις αναγνωρισμένες επαγγελματικές μου ικανότητες.Θέλω να αποτυπώσω το μοντέρνο ιταλικό τρόπο ποδοσφαίρου στην Κίνα''. Η τελευταία αυτή πρόταση κέντρισε το ενδιαφέρον και αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε το <<αλατοπίπερο>> της συνέντευξης τύπου.


Ο Dario Conca ήδη βρίσκεται στα λιμέρια που θα παρευρεθεί και ο Lippi και σίγουρα ο πρώην άσσος της Φλουμινένσε θα τον υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες. Το άκουσμα ότι ένας τόσο φτασμένος ποδοσφαιριστής στα 29 του παίζει στην Guangzhou είναι κάπως ανατριχιαστικό αλλά ισχυρότερο δέος σου προκαλεί ο αριθμός που αναγράφεται στο συμβόλαιό του. 10.4 εκατομμύρια δολλάρια είναι ο ετήσιος μισθός του(!) και άμα σκεφτεί κανείς ότι η τωρινή ομάδα του τον έδεσε για τρεισήμισι χρόνια το 2011 (την περίοδο που τον αγόρασε)μόνο απογοητευμένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Επιπλέον,ο ερχομός του Lippi θα αποκαταστήσει και το πρόβλημα που είχε το αστέρι της ομάδας με τον Lee Jang-Soo. Η έντονη κριτική που άσκησε ο αργεντίνος για τον χρόνο συμμετοχής του στα παιχνίδια του στέρησαν,ακόμα,1.000.000 δολλάρια από τον τραπεζικό του λογαριασμό και του επιβλήθηκε εσωτερική πειθαρχική τιμωρία 9 αγωνιστικών. Συμπαίκτης του στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος μεταξύ άλλων είναι και ο Cleo με καριέρα σε Red Star Belgrade και Partizan. Ο βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αφού σε 19 συμμετοχές έχει σημειώσει 14 τέρματα.


Το <<ουάου>> είναι το επιφώνημα που περιγράφει την κατάσταση δεδομένου ότι στο ρόστερ της Guangzhou θα προστεθεί από την 1η Ιουνίου ο Lucas Barrios! Ο διεθνής με την Παραγουάη,αν και γεννημένος στο Σαν Φερνάντο της Αργεντινής (προτίμησε να καταργήσει την αργεντίνικη καταγωγή <<στα χαρτιά>> προκειμένου να αγωνιστεί με την <<Αλμπιρόχα>>),τα έχει βρει σε όλα με τους ιθύνοντες του κλαμπ και η προσπάθεια τους από τον Μάρτιο να τον αγοράσουν ανταμείφθηκε. Η ιδρυθείσα το 1954 ομάδα παρ'όλα αυτά χρειάζεται να προβεί σε πωλήσεις με τους μη-κινέζους πλέον παίχτες να ξεπερνούν τους 4 πράγμα που είναι ενάντιο στους κανόνες της κατηγορίας και τον βραζιλιάνο Paulao να φαίνεται πως ετοιμάζει βαλίτσες.


Στην χώρα όπου δεσπόζει το Σινικό Τείχος έχουν μεταγραφεί τρανταχτά ονόματα και σε ανταγωνίστριες της Guangzhou για τον τίτλο.Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν οι Nicolas Anelka (Shanghai Shenhua),Chris Katongo (Henan Construction) και Zlatan Muslimovic (Guizhou Renhe). Λεφτά παρα-υπάρχουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου